Volledig scherm
© Beeld Werkt

Honderden mensen in lichtjestocht voor vermoorde Hennie de Laat: veel pijn maar ook liefde

TILBURG - Pijn en verdriet, maar ook warmte en liefde vanavond tijdens de herdenkingstocht van de Tilburgse Hennie de Laat, die vorig jaar van het leven werd beroofd. Een mooi gezicht is het: meer dan honderd familieleden en vrienden, samenlopend in een stoet, vergezeld door schitterende lichtjes.

Vanaf de Veestraat dwars door de donkere straten van Tilburg naar de Hoogvensestraat, waar het precies een jaar geleden allemaal gebeurde. Daar werd de Tilburgse Hennie de Laat gevonden, vermoord, nog altijd zonder dader achter slot en grendel. Het was en is nog steeds een jaar van verdriet en onrust voor dochter Nina Mekes, maar desondanks nam ze toch het initiatief voor een tweede bijzondere wandeling om haar moeder te gedenken. De eerste was een ‘stille tocht’, dit jaar noemt ze het een ‘lichtjestocht’. ,,Dit is precies hoe ik het me had voorgesteld. Familie en vrienden bij elkaar, om samen mijn lieve moeder te herdenken.”

Gedenktegel

De wandelaars zijn trots op de achttienjarige Nina, die in haar eentje met het plan voor de lichtjestocht aan de slag ging en daarnaast heeft regelt om een gedenktegel te laten leggen op de Hoogvensestraat. Ook missen ze Hennie de Laat, maar weten de mooie herinneringen toch een glimlach op hun gezichten te toveren. ,,Het was een warme vrouw, die altijd voor je klaarstond. En lachen dat ze kon: met Hen was het altijd gezellig. Wat hielden we van haar.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.