Volledig scherm
PREMIUM
Kindervakantieweek in De Blaak is nog volop in voorbereiding. Norman de Langen (links) en Quido Rijnvos zijn twee van de vele vrijwilligers die deze en komende week kinderen ontvangen voor een kindervakantieweek. © Pix4Profs / Jan Stads

Honderden vrijwilligers staan weer paraat voor de kindervakantieweken

TILBURG - Minstens duizend vrijwilligers staan deze en volgende week klaar voor alle kindervakantieweken in de regio. Is het bij een sportclub vaak bidden en smeken om extra handjes, voor het toetje op de vakantieweek lijken ze voor het oprapen.

In de tent aan de Beeklaan in Tilburg is het nu nog een georganiseerde chaos. In een van de hoeken staan tientallen blikken verf, een stukje verder liggen uitgesneden draken en andere Chinese taferelen. Buiten de tent komt de ene na de andere vrijwilliger op de koffie af. In de Blaak hebben ze meer dan genoeg hulp voor de Kindervakantieweek die volgende week op het programma staat en nu nog in voorbereiding is. Sterker nog: er is zelfs een wachtlijst van 45 mensen.

  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.