Volledig scherm
Foto ter illustratie © Archief

Hoogbejaarde (89) uit Moergestel raakt tienduizenden euro's kwijt, vrouwen plunderen rekening rond feestdagen

MOERGESTEL - Een 89-jarige vrouw uit Moergestel is in december zonder het te weten tienduizenden euro’s kwijtgeraakt nadat een onbekende vrouw ervandoor was gegaan met haar pinpas. Dat gebeurde nadat deze vrouw zogenaamd bij haar thuis de ramen en kranen kwam controleren. Pas anderhalve week later kwam de bewoonster erachter dat de pinpas uit haar portemonnee was verdwenen.

De vrouw liet snel haar betaalpas blokkeren, maar toen was het kwaad al geschied. Tussen 5 en 16 december werd door verschillende vrouwen op diverse data en plaatsen binnen en buiten Brabant gepind met de gestolen pas. Voor tienduizenden euro’s deden de vrouwen boodschappen en kochten allerlei dure spullen en kleren.

Babbeltruc

Volgens de politie is de hoogbejaarde vrouw hoogstwaarschijnlijk slachtoffer geworden van een babbeltruc. De vrouw woont zelfstandig in een appartement aan de Raadhuisstraat in Moergestel. Ze herinnert zich nog dat ze op dinsdag 4 december bezoek kreeg van een vrouw die zei dat ze de ramen en kranen kwam controleren.

Deze vrouw kwam betrouwbaar op het slachtoffer over. Zij had een aantal dingen bekeken in de woning en dronk zelfs koffie met de bewoonster. Hierna ging de vrouw weg en zei ze dat ze nog terug zou komen. Ze bleef echter weg.

Transacties

De politie houdt er rekening mee dat zij de pinpas heeft meegenomen. In Bureau Brabant heeft de politie beelden laten zien van transacties in Nieuwegein, Eindhoven en Arnhem. Vooralsnog is onduidelijk wie de vrouwen op de beelden zijn. De politie roept kijkers met meer informatie op zich te melden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.