CV De Kreugels met een verwijzing naar het verdwijnen van de bouwhal.
Volledig scherm
CV De Kreugels met een verwijzing naar het verdwijnen van de bouwhal. © Willem De Volder/BD

Hopelijk raakt Ballefruttersgat de inbreng van de jeugd ‘nie kwèèt’

Het is te hopen dat ze het in Ballefruttersgat, Goirle, de inbreng van de jeugd in de carnavalsoptocht behouden. Kinderen waren op een leuke manier talrijk aanwezig. Mede te danken aan veel enthousiaste ouders en de horeca-afdeling Goirle/Riel, die vijf platte wagen aanbood. 

Jos Lamers
Volledig scherm
Jos Lamers © Willem De Volder/BD

Dat het plaatselijke motto ‘Dees raokte nie kwéét’ regeerde in de optocht, is haast vanzelfsprekend. Er werd verwezen naar het carnavalsvirus (CV De Witte) wat veel jeugd kennelijk te pakken heeft tot zelfs ‘tonnen met drugsafval’ of een ‘goei’ vrouw. 

Tom Snels
Volledig scherm
Tom Snels © Willem De Volder/BD

Het waren niet alleen de loopgroepen die verrasten. Circus Breehees presenteerde op hun grote wagen een act, waarin ook veel kinderen als snotapen een rol hadden, die werkte op de lachspieren. Fraai dat er ook toeschouwers bij werden betrokken. 

Wenne troep, die plastic soep

Kijkers die op de (podium)wagen werden uitgenodigd, waren overigens niet zo sterk als gewichtheffer Huub. De andere grote wagen in de optocht, van CV De Kreugels, zag er heel verzorgd uit en trok een kar met daarop de tekst: ‘Zonder bouwhal roakte dees kwèèt’. 

De conditie van de wereldzeeën (Wenne troep, die plastic soep) werd door Troep van 14 treffend uitgebeeld. CC op Rolletjes greep met Back to the 60's terug naar vervlogen jaren en wilde haren. 

Positief Gôôl
Volledig scherm
Positief Gôôl © Willem De Volder/BD

Lang was de optocht in Ballefruttersgat niet, wel onderhoudend en leuk, mede door menig eenling. Dat enkele acts soms zorgden voor oponthoud, deerden de vele toeschouwers niet.

Uitslag:

Eenlingen (Cat. D): 1. Brexschit, 2. Henk van Boxtel, 3. Jos Lamers; Categorie C: 1. Vi(e)r’us Carnaval, 2. GoolsGeluk, 3.De Steuntrekkers; Categorie B: 1. Troep van 14, 2. CC Op Rolletjes, 3. CV De Witte, Grote Wagens (Cat. A): 1. Circus Breehees, 2. CV De Kreugels.

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd
    PREMIUM

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.