Volledig scherm
Jaap (links) en Joris van Corven op het terras van De Visserij. © Jan van Eijndhoven

Horecanieuws: De Visserij blijft, De Burgerij gaat bezorgen

Woe 25 sept: Na drie jaar zou het doek vallen voor pop-up restaurant De Visserij, maar het horeca-avontuur aan de haven van de broers Joris, Jaap en Sam van Corven gaat voorlopig door. Ondertussen zijn de drie bezig met ‘De Burgerij aan Huis’. Yep: thuisbezorging dus.  

,,We zijn superblij dat we mogen blijven, het was toch een beetje onverwachts”, zegt Joris van Corven, één van de drie broers achter De Visserij (Piushaven) en De Burgerij (Noordstraat). Eigenlijk moest De Visserij eind dit jaar het pand aan de haven verlaten. Ontwikkelaar Triborgh wil op de plek nieuwbouw realiseren, maar de plannen moeten nog worden ontwikkeld. 

Daarmee blijft het pand voorlopig ingevuld als horecalocatie. Tot 2013 was het een Satudarah-clubhuis, daarna stond het een paar jaar te verkrotten. Joris, Jaap en Sam van Corven streken er in 2016 met hun pop-up restaurant neer

Ander concept

De zaken gaan goed, al verandert het concept tijdens de wintermaanden. De Visserij is er voortaan open op vrijdag en zaterdag, met een oesterborrel op de vrijdag als vast onderdeel. De rest van de week is Het Kleine Café en/of het restaurant te huren voor feesten, partijen en vergaderingen. 

Op nader aan te kondigen zondagen worden in combinatie met De Burgerij voortaan evenementen georganiseerd. De eerste keer, op zondag 6 oktober, is er bijvoorbeeld een mosselfeest.

En bezorgen...

Quote

Denk aan een boeuf bourguig­non, de stamppot­ten en broodjes

Joris van Corven

Intussen denken de broers na over een aanvullend nieuw initiatief in hun zaak aan de Noordstraat: ’De Burgerij aan Huis’. Een aantal producten uit het assortiment wordt vanaf het voorjaar 2020 thuisbezorgd. 

,,Denk aan een boeuf bourguignon, de stamppotten en broodjes.” Ze zijn er nog over aan het brainstormen. Joris: ,,Hoe we bijvoorbeeld een groot plateau gaan verpakken dat het ook mooi kan worden bezorgd bij de mensen thuis.” Hij lacht: ,,Een paar drempels en dan heb je een Picasso.”  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.