Volledig scherm
In 2003 ging 'The Talk' dicht, daarna stond het pand tot 2013 leeg (met af en toe een korstondige invulling). Epic pakte in 2013 de handschoen op, maar is nu definitief weg. © BD

Horecanieuws: Epic wordt ‘De Vrienden van Tilburg’

Di 20 aug: ‘De Vrienden van Tilburg’, zo heet de nieuwe uitgaansgelegenheid die aan de Heuvelring neerstrijkt. In het voormalige pand van The Talk of The Town en later de Epic. ‘De Vrienden’ begint met twee feesten op vrijdag en zaterdag. Over drie weken gaat de zaak - waar 700 man binnen kan - al open.

,,Als 25-plusser kun je wel borrelen in Tilburg, maar eigenlijk niet uitgaan”, zegt Rob Vereijken. ,,In Eindhoven kun je dan terecht bij de Wildeman of De Vooruitgang, in Tilburg nergens. Daar willen wij verandering in brengen.” De ondernemer is de nieuwe exploitant van het pand waar voorheen de Epic was gevestigd. Op 6 september opent hij er een nieuwe zaak: De Vrienden van Tilburg.

Op vrijdag staat de 25-plusser centraal. ‘De Vrienden’ organiseert dan feestjes samen met de Dames Draaien Door (DDD). Vereijken: ,,Met de beste hits aller tijden.” DDD is een artiestenbureau en bestaat uit vrouwelijke Nederlandse DJ’s, musici en vocalisten die voor entertainment en elektronische muziek zorgen. 

Op zaterdag staat Karakter vast ingeroosterd. ,,Dat succesvolle concept organiseren we al in Utrecht en halen we nu naar Tilburg. Hits en live entertainment: dan moet je denken aan danseressen, vuurspuwers of een robot met lasershow.” Andere dagen gaat ‘De Vrienden’ vooralsnog niet open. ,,Maar zijn we voor verhuur beschikbaar.”

‘Op de radar’

Vereijken studeerde in Tilburg, begon in 2013 met ondernemen. Inmiddels heeft hij Club Poema in Utrecht, en een discotheek in Vlissingen en Ouddorp. ,,Tilburg is eigenlijk altijd op mijn radar gebleven”, aldus de nieuwe exploitant. 

De nieuwe invulling volgt zeven maanden nadat discotheek Epic de deuren sloot. Burgemeester Theo Weterings trok de vergunningen in, mede na een onderzoek van Bureau Bibob. De nieuwe exploitant is wel goedgekeurd door Bibob, laat de gemeente weten. 

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.