Volledig scherm
Hospice De Sporen © De Wever

Hospice De Sporen blijft voorlopig aan de Bredaseweg

TILBURG - Hospice De Sporen hoeft niet te verhuizen en blijft komende jaren gehuisvest op het terrein van Amarant aan de Bredaseweg in Tilburg. Dat zijn beheerder De Wever en verhuurder TBV Wonen overeengekomen.

Het gebouw telt twaalf plekken waar terminaal zieken zich met hun naasten voorbereiden op het levenseinde. Het pand is onlangs opgeknapt, zegt Willem Kieboom, lid Raad van Bestuur van De Wever.

Ook komende maand wordt er nog gewerkt. Er is onder meer geïnvesteerd in nieuwe vloeren en toiletten. ,,We kunnen blijven huren tot het nieuwe hospice is gebouwd", aldus Kieboom. 

Verhuizing naar Reeshof ging niet door

Volgens eerdere plannen zou het hospice per 2019 vertrekken vanaf de huidige locatie omdat het verouderd en onpraktisch was geworden. Een poging om het tijdelijk te verplaatsen naar woonzorgcentrum  Reyshoeve in de Reeshof strandde. Na kritiek van bewoners van zowel de instelling als de Reyshoeve kwam De Wever op haar besluit terug.

De voorbereidingen voor het nieuwe hospice met eveneens twaalf plekken zijn gaande. Het komt in Tilburg, stelt Kieboom, zonder een locatie te noemen. Hij verwacht daar binnen enkele maanden duidelijkheid over te hebben.    

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (9%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (33%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (33%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (26%)
360 stemmen