Ruby Droppert (links) en Dieuwertje Vorstenbosch (rechts) hebben van hun foodtruck tijdelijk een hondenuitlaatservice gemaakt.
Volledig scherm
Ruby Droppert (links) en Dieuwertje Vorstenbosch (rechts) hebben van hun foodtruck tijdelijk een hondenuitlaatservice gemaakt. © Pix4Profs/René Schotanus

Hotdogkar is nu even een hondenuitlaatservice

TILBURG - Wat een vuurdoop in de wereld van foodtruckfestivals had moeten worden, viel voor de Tilburgse ‘Dwars Hotdogkar’ door het coronavirus ineens in duigen. Ruby Droppert (24) en Dieuwertje Vorstenbosch (28) maakten van de nood een deugd en veranderden hun hotdogkar in een mobiele hondenuitlaatservice, zodat kwetsbare ouderen en andere risicogroepen veilig thuis kunnen blijven.

Het leek zo mooi. Met een eigen foodtruck een zomer lang bruisende festivals afrijden om originele hotdogs als bijvoorbeeld Haakse Harrie’s, Eigenzinnige Edgars en Dwarse Dibbers aan hongerige festivalbezoekers te verkopen. Maar de virusuitbraak gooide roet in de met liefde bereide broodjes. Geboekte festivals werden geannuleerd en van de een op de andere dag stond een glimmende, forse investering op vier wielen voor de deur stof te happen.

Niet de deur uit

Creatief als de twee Tilburgse onderneemsters zijn, kwamen ze op het idee om een tijdelijke, gratis hondenuitlaatservice voor kwetsbare ouderen en andere risicogroepen voor het coronavirus op te zetten. ,,Ik zat thuis op de bank en zag een oude vrouw met haar rollator en hondje langslopen. Ik kon me zo goed voorstellen dat kwetsbare mensen op dit moment liever niet zo lang de deur uit willen”, zegt Vorstenbosch, tevens eigenaresse van de aan de Korvelseweg gelegen Dwars Hotdogbar.

Door het verplicht sluiten van haar horecagelegenheid heeft ze, op wat bestellingen na, meer tijd om handen gekregen om iets voor anderen te kunnen betekenen. Het valt haar op dat ze niet de enige is en dat het straatbeeld sinds de virusuitbraak veel positiever is geworden dan voorheen het geval was: ,,Ik merk echt dat mensen nu heel lief en vriendelijk tegen elkaar zijn. Onbekende mensen zwaaien naar elkaar op straat of in de auto als je voorrang verleent. Dat was eerst echt niet zo hoor.”

Quote

Ik merk echt dat mensen nu heel lief en vriende­lijk tegen elkaar zijn

Dieuwertje Vorstenbosch , Dwars Hotdogkar

Het Tilburgs ondernemersduo krijgt veel lof voor de creatieve inzet van de hotdogkar. Mensen ervaren het initiatief als lief, leuk en waarderen de grappige knipoog naar de hotdogkar. De eerste wandelingen met honden zijn inmiddels een feit en tot grote hilariteit van Vorstenbosch taggen mensen elkaar op social media met het verzoek of de dames ook niet een rondje willen lopen met een van hun vrienden, aangezien de thuisisolatie.

Nieuwe ideeën 

Of de hondenuitlaatservice een lang leven beschoren is, durft ze niet te zeggen. Ze kan zich goed voorstellen dat hondenbaasjes straks zelf weer lekker lang in een park of bos willen wandelen. ,,We gooien het nu gewoon iets over een andere boeg en zien wel wanneer het zonnetje weer gaat schijnen. Maar voor nu vinden we het vooral zelf ook heel erg leuk. Bovendien komen we door het ontspannen wandelen met de honden ook weer op nieuwe ideeën!”, aldus Vorstenbosch.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.