Volledig scherm
PREMIUM
De toegang naar villa Luchesio (rechts), geschakeld met villa Angeliqua (links). In het complex worden momenteel 25 zorgstudio's gebouwd. © Google maps

Hulpbehoevende boef en oudere bijeen in zorgcomplex: ‘zou jij er je moeder laten wonen?’

TILBURG - Zorg en opvang voor mensen met criminele antecedenten en voor demente ouderen in één complex. Dat concept leidt tot gefronste wenkbrauwen onder omwonenden van de Bredaseweg in Tilburg. ,,Zou je hier je moeder laten wonen?”

Villa Luchesio zette 55 jaar geleden een trend in wat toen de zwakzinnigenzorg heette. In twee geschakelde villa's aan de Bredaseweg begon de vooruitstrevende zuster Luchesio Moeskops 's lands eerste kleinschalige opvang voor 'debiele minderjarige meisjes’. Het werd de opmaat naar het ‘gezinsvervangend tehuis in de wijk’ dat al snel in zwang raakte.  

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.