Volledig scherm
De ouders werden ingerekend, de kinderen zitten in een crisisopvang © ANP

Ierse ouders nemen hun kinderen mee op strooptocht in Tilburg

TILBURG - Twee Ierse ouders besloten woensdag hun drie kinderen onder de twaalf jaar mee te nemen op strooptocht in Tilburg. De ouders werden ingerekend, de kinderen zitten nu in een crisisopvang.

De beveiliging van een parfumerie aan de Heuvelstraat had een gezin met drie kinderen betrapt. Het gezin zou daar meerdere spullen hebben gestolen. Op het moment dat ze betrapt werden, vluchtte het gezin achtervolgd door een beveiligingsmedewerker. De medewerker van camerabewaking zag dat ze in een auto met een buitenlands kenteken stapten en wegreden.

Engels kenteken

Het merk en type van de vluchtende auto werd aan de surveillerende politie-eenheden doorgegeven die uitkeken in het centrum. Op de kruising Bredaseweg met de Ringbaan-West werd een auto aan de kant gezet met een Engels kenteken. In die auto zaten een man, een vrouw en drie kinderen onder de twaalf jaar. Bij navraag bleek dit de juiste auto te zijn en het gezin werd aangehouden. De ouders, beide 32 jaar uit Ierland, moesten mee naar het bureau. De kinderen zijn overgedragen aan Jeugdzorg die ze heeft ondergebracht in een opvanglocatie.

Meer gestolen spullen

In de auto bleken meerdere gestolen spullen te liggen. Deze goederen kwamen niet alleen uit de parfumerie. Enkele artikelen bleken namelijk uit een andere winkel in het centrum te komen. Van de resterende goederen was de herkomst niet direct te achterhalen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.