Volledig scherm
Ad en Ria Janssens-Ketelaars © Familiefoto

In één oogopslag verliefd op de kermis

TILBURG - De vonk tussen Ad en Ria Janssens-Ketelaars sprong 64 jaar geleden direct over toen ze elkaar voor het eerst zagen. Op 10 november 1958 beloofden ze elkaar eeuwige trouw.

Ad (85) en Ria (83) leerden elkaar kennen op de kermis in Baarle Nassau. Dochter Manieta vertelt hoe dat ging: ,,Mijn vader was samen met een broer van mijn moeder op de kermis. Vanaf het eerste moment dat hij mijn moeder zag, was hij verliefd. Toen hij haar die avond op de fiets naar huis bracht, kregen ze een lekke band. Mijn moeder kwam daardoor te laat thuis en kreeg straf."

Straf of niet, Ad en Ria hadden elkaar gevonden. En dat is wat telde. Ze kregen samen drie zoons, twee dochters en acht kleinkinderen. 

Pluimvee

Ad heeft vroeger in de Rijksdienst gezeten waar hij de opleiding tot landbouweconomie heeft gedaan en zich gespecialiseerd heeft in pluimvee. Later kreeg het koppel samen een poeliersbedrijf in Amsterdam en daarna een kippenbedrijf in Maren-Kessel. Ze hebben vele jaren samen gewerkt. 

Vandaag de dag vermaken ze zich met het fietsen op hun elektrische driewielier, die ze kregen voor hun 50-jarige huwelijksjubileum.

  1. Tilburg zoekt evenement
    PREMIUM

    Tilburg zoekt evenement

    Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.