Jan van den Dam in zijn woning te Tilburg, de Zangeres Zonder Naam kijkt toe. Twee weken geleden – Jan voelt het einde naderen – bezocht hij nog haar graf in Stramproy. Een laatste groet.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van den Dam in zijn woning te Tilburg, de Zangeres Zonder Naam kijkt toe. Twee weken geleden – Jan voelt het einde naderen – bezocht hij nog haar graf in Stramproy. Een laatste groet. © Joris Buijs / PVE

In Memoriam: Tilburgse Jan was de zoon die de Zangeres Zonder Naam nooit had

TILBURG - Bijna een kwart eeuw na de dood van zijn idool en liefde is Tilburger Jan van den Dam de Zangeres Zonder Naam achterna gegaan. De twee hadden meer dan een innige band, hij was de zoon die ze nooit kon krijgen. Na haar dood hield Jan de herinnering aan Mary Servaes in leven door als haar op te treden. Tot ook zijn lijf het niet meer trok. 

  1. Mooie graffiti maakt passanten blij, huurders blij, verhuurder blij, iedereen blij. Iedereen, behalve de architect
    PREMIUM

    Mooie graffiti maakt passanten blij, huurders blij, verhuurder blij, iedereen blij. Iedereen, behalve de architect

    Dat is nou leuk. Dacht ik vorige week. We waren in een Frans dorp, zaten naast een vakantiehuis dat Villa Van Gogh heette, en op de muur van dat pand waren vrolijke zonnebloemen geschilderd. Wij blij, passanten blij, huurders blij, verhuurder blij, iedereen blij. Behalve misschien degene die het huis ooit ontworpen had, maar ja, zo was de algemene mening: die hoeft daar niet te wonen. Die loopt daar zelfs nooit meer langs.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.