Ariene Rietveld (arts infectieziektebestrijding GGD Hart van Brabant) en Theo Weterings (burgemeester gemeente Tilburg) staan in het Paleis-Raadhuis de pers te woord over de eerste bekende Nederlandse coronapatient. Deze man, een 56-jarige inwoner van Loon op Zand, ligt in isolatie in het ziekenhuis. ANP SEM VAN DER WAL
Volledig scherm
Ariene Rietveld (arts infectieziektebestrijding GGD Hart van Brabant) en Theo Weterings (burgemeester gemeente Tilburg) staan in het Paleis-Raadhuis de pers te woord over de eerste bekende Nederlandse coronapatient. Deze man, een 56-jarige inwoner van Loon op Zand, ligt in isolatie in het ziekenhuis. ANP SEM VAN DER WAL © ANP

In tegenstelling tot Zuid-Limburg gaan evenementen in Tilburg gewoon door

TILBURG - Grote sporttoernooien en evenementen gaan in Tilburg gewoon door, zei burgemeester Weterings vanmiddag bij de persconferentie. Dit in tegenstelling tot publieksevenementen bij de Duitse grens in Zuid-Limburg. De GGD heeft gevraagd om ze daar af te gelasten. 

Er is geen reden om sporttoernooien of festivals in de regio Tilburg te annuleren. ,,Het was te voorzien dat de situatie met het coronavirus zich zou gaan voordoen in Nederland”, zegt de burgemeester. ,,We zijn samen erop gericht de situatie goed aan te pakken.”

Dit zei de burgemeester meteen na de mededeling dat het goed gaat met de eerste coronapatiënt uit Loon op Zand. Waarschijnlijk mag hij snel naar huis. 

Dat ligt in Zuid-Limburg anders waar in de gemeenten langs de Duitse regio's mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus. Het verzoek van de GGD geldt voor de gemeenten Sittard-Geleen, Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf en Kerkrade. 

Komend weekend zijn daar onder meer eerder uitgestelde carnavalsoptochten gepland. Die waren verschoven vanwege het slechte weer. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.