Volledig scherm
Archieffoto van daklozen in de winteropvang. © Angeliek de Jonge

‘In Tilburg slaapt niemand op straat’: daklozen in hotels en vakantiehuizen

TILBURG - Tilburg doet er alles aan om te voorkomen dat daklozen in de winterkou 's nachts op straat moeten slapen. ,,We brengen ook mensen onder in hotels en vakantiehuizen", zei wethouder Rolph Dols maandag tegen LST-raadslid Perry Jansen. 

Jansen sprak er tijdens het vragenhalfuurtje zijn ergernis over uit dat daklozen het in de winteropvang van Traverse vaak nog met een stoel moeten doen. Hij herinnerde Dols aan diens recente belofte alles te doen om dat te voorkomen. ,,Hoe moeilijk is het om ergens vijftien bedden op de kop te tikken, die in een leegstaand pand te zetten. Als er ergens brand uitbreekt en mensen dakloos raken, kunnen we toch ook snel noodopvang verzorgen?’’

Vraag ontieglijk groot

Volgens Dols (CDA, maatschappelijke opvang) had hij niet zozeer een toezegging gedaan als wel een hartenkreet geuit. ,,We hebben al een stap vooruit gezet door al na twee dagen nachtvorst winteropvang te bieden, mensen kunnen daar in elk geval tot eind dit jaar terecht. We kijken nu of we voor meer bedden en plek kunnen zorgen, maar dat vereist ook begeleiding en de vraag is ontieglijk groot. Voor de meest kwetsbare mensen kijken we ook naar hotels en vakantiehuizen.” 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.