Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de nieuwe Roomley. © Spacetranslators

Ingeblazen stro maakt vernieuwde Udenhoutse sporthal De Roomley uniek

UDENHOUT - Zou de bevolking van Udenhout zich ervan bewust zijn? Volgend jaar april beschikt het dorp over een sporthal die in Nederland zijn gelijke niet kent. ‘All electric’ en zelfvoorzienend. En uitstekend geïsoleerd, want anders werkt dat niet. Het materiaal: stro. En dat is op deze schaal uniek.

Zeer fijn gehakseld tarwestro voorziet De Roomley na een complete renovatie van een constant klimaat. Zo is toch de verwachting. De hele sporthal wordt in een dertig centimeter dikke schil van dit landbouwrestproduct verpakt. Twaalfhonderd vierkante meter in oppervlak.

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.