Volledig scherm
PREMIUM
50 jarig jublieum Heemskerk Diessen. Heemskerk Senior en junior. © Beeld Werkt

Ingenieursbureau Heemskerk uit Diessen adviseert al een halve eeuw melkveehouders

DIESSEN - Toen Piet Heemskerk 50 jaar geleden zijn Ingenieursbureau Heemskerk in zijn garage aan huis in Hilvarenbeek startte kon hij niet vermoeden dat het bedrijf uit zou groeien tot een familiebedrijf met een schat aan ervaring in de internationale melkveehouderij. Zoon Eric staat nu het roer. Zelf is de inmiddels 81-jarige Heemskerk nog altijd actief als adviseur.

Als zoon van een bloembollenkweker stond zijn wieg in Hillegom. Zijn grootouders hadden een boerderij. In Wageningen studeerde hij plantenziektekunde. ,,Het maakt niets uit wat je studeert. De feiten eigen maken, het denkvermogen ontwikkelen”, legt Heemskerk uit. ,,Dat is het doel van een universitaire opleiding.”

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.