Volledig scherm
De Hilver. © joris buijs / pve

Interactieve app leert je alles over het gebied De Hilver en de grutto

MOERGESTEL – De provincie, studenten van de NHTV Breda en Natuurpoort Reuselhoeve hebben een interactieve app ontwikkeld die in het teken staat van het gebied De Hilver, tussen Moergestel, Biest-Houtakker en Diessen.

De Hilver is eenvan de weinige gebieden in Nederland waar het aantal weidevogels – waaronder ook de beschermde grutto – is toegenomen in plaats van gedaald. Om de bijzondere kenmerken van het gebied te benadrukken, is de app ontwikkeld die het spelen in de natuur van vroeger en nu samenbrengt met het beleven van het weidevogelgebied. De app bevat GPS en is gemaakt in spelvorm. Met verhalen, filmpjes en opdrachten nemen Guus en Angeli – net zoals velen in hun familie opgegroeid in De Hilver – de bezoeker mee over het terrein van de natuurpoort. Tussen de GPS-punten en opdrachten door wordt de ontwikkeling van het gebied getoond: van lappendeken van weilanden naar een uniek natuurgebied.

Gebruikers van de app kunnen tijdens een bezoekje in De Hilver ervaren hoe het was om hier vroeger te wonen, hoe het gebied er toen uitzag, wat ze allemaal ontdekten in de natuur en wat er nog steeds te ontdekken valt.

De app wordt vrijdag 14 juli officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Johan van den Hout (Natuur, Water en Milieu) van de provincie Noord-Brabant, samen met kinderen uit Moergestel.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.