Vrijwilligster Therese Smulders neemt de levensmiddelen voor de Voedselbank Loon op Zand in ontvangst.
Volledig scherm
Vrijwilligster Therese Smulders neemt de levensmiddelen voor de Voedselbank Loon op Zand in ontvangst. © Nico Snels/BD

Inzameling voor Voedselbank Loon op Zand loopt ‘verschrikkelijk goed’

LOON OP ZAND - Met haar handen vol loopt Therese Smulders weer naar achteren om de net afgegeven levensmiddelen weg te leggen. Tassen vol brachten inwoners van Loon op Zand afgelopen dagen voor de Voedselbank. 

,,Het loopt echt verschrikkelijk goed”, zegt de vrijwilligster op veilige afstand. In het dorp waar het uiterst besmettelijke coronavirus Nederland binnen sloop, werd deze week actie gevoerd voor de Voedselbank Loon op Zand. 

Coöperatie De Bank 

Het initiatief werd genomen door de deelnemers van Coöperatie De Bank aan de Kerkstraat. Zij riepen hun dorpsgenoten op om  bij ‘t Benkske etenswaren, drinken en andere producten af te geven. Zo kunnen ook tijdens deze moeilijke tijd iedere vrijdag voldoende voedselpakketten worden uitgereikt aan mensen die het niet breed hebben. 

Op tafel in de deuropening

In de deuropening van de lunchroom staat een tafel om het geschonken voedsel achter te laten. ,,Mensen leveren van alles in, van houdbare melk en pasta tot snoep en chips. Wij sorteren het hier, voordat het naar de Voedselbank in Kaatsheuvel gaat”, vertelt Smulders, zelf actief bij de lokale Boekenbank.    

Geld voor wc-papier en maandverband

De Coöperatie ondersteunt de Voedselbank ook structureel met een jaarlijks geldbedrag voor wc-papier en maandverband, want die zitten niet in het standaard-pakket voor de klanten. ,,En met de feestdagen geven we cadeaubonnen voor ouderen en kinderen.” 

Uit het kerstpakket

Laura Vermeer was de kast aan het opruimen en kwam nog diverse ongebruikte spullen uit het kerstpakket tegen. ,,Zonde om weg te gooien, alle kleine beetjes helpen. Ik koop ook regelmatig wat extra boodschappen bij de Coop om in de krat voor de Voedselbank te leggen.” 

Inzameling gaat door

Hoewel het idee was voor drie ochtenden denkt Therese Smulders dat de inzameling in Loon op Zand voorlopig nog wel door zal gaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.