Volledig scherm
PREMIUM
WK Dames Nederland-Zweden Halve finaleJackie Groenen ina de 1-0Foto ; Pim Ras © Pim Ras Fotogtrafie

Ireen Wüst en Jackie Groenen zijn nu van ons, Tilburgers

COLUMNMijn excuses, Mark. Het spijt me dat ik wat verwarring heb veroorzaakt. Ik had enkele voorspellingen gedaan in deze krant, onder meer over een samenvoeging van twee gemeenten. Maar als burgervader van Goirle heb je het gelukkig rechtgezet in je nieuwjaarsspeech: jouw gemeente is niet van plan zich bij Tilburg te voegen. ,,Ik ben niet de burgemeester die hier het licht uit doet,” zei je letterlijk.

Ja, zo heftig had het nu ook weer niet gehoeven, Mark. Alsof je na een eventuele fusie met je noorderburen gedoemd bent tot eeuwige duisternis. Vergeet niet dat we hier ’s lands beste overheidsorganisatie hebben. Een officiële titel. En dat we nu ook nog eens genomineerd zijn als ‘best bestuurde decentrale overheid’. Geen idee wat ze daar precies mee bedoelen, maar die nominatie hebben we toch maar mooi binnen. Daar zou ik best graag bij willen horen, als ik jou was. Maar goed, je moet het zelf weten.

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.