Volledig scherm
Iris van Kleij © Crossroads

Iris Tribute met Iris-bier en veel sfeervolle muziek

KAATSHEUVEL - Een muzikaal eerbetoon aan Iris en Fleur van Kleij en aan anderen die gemist moeten worden. Dat is het gedachtengoed van initiatiefnemers Georg en Miranda van Kleij achter de Iris Tribute, op 20 en 21 september in De Gildenbond in Kaatsheuvel. Voor de zesde keer inmiddels.

,,Als er maar een pilske en notjes staan'', aldus Georg van Kleij over de Iris Tribute. Bier is er in ieder geval genoeg. Zelfs eigen Iris-bier. Sinds 2014 organiseren George en Miranda van Kleij jaarlijks de Iris Tribute.

Deze Tribute is een muzikaal eerbetoon aan hun in 2013 overleden dochter Iris en hun twaalf jaar daarvoor overleden dochter Fleur. Het idee voor een muziekevenement kwam een jaar na het overlijden van de 16-jarige Iris.

Verwerking

Georg: ,,Na een jaar was er nog zoveel emotie, bij ons, bij veel mensen om Iris heen, dat we daar iets mee wilden. Toen kwam dit idee. Muziek en gitaar spelen was belangrijk voor Iris. Uit iets verschrikkelijks wat je meemaakt, kan iets moois voortkomen. Voor ons is dit jaarlijkse muziekweekend een stuk verwerking. Een weekend met een lach en een traan, hoewel de lach de overhand heeft. Ons gedachtengoed is, dat niet alleen wordt stilgestaan bij onze dochters, maar ook bij andere mensen die gemist moeten worden.''

Doel van het evenement is geld inzamelen voor Kaatsheuvelse goede doelen, met Villa Pardoes als hoofddoel. Tijdens het weekend krijgt het echtpaar hulp van ruim veertig vrijwilligers.

Lievelingsnummers

Nimph, twee zussen, openen de Tribute op beide avonden. Zij spelen onder andere Love Of My Life van Queen en All We Ever Do Is Say Goodbye van John Mayer, lievelingsnummers van Iris.

Vrijdagavond treedt na Nimph Lays Angels op, Ar!e is afsluiter. Deze band bestaat dit jaar twintig jaar en heeft voor deze gelegenheid eenmalig Ar!e-bier laten brouwen. Zaterdag kunnen bezoekers na de openingsact een optreden verwachten van Rob Grijsbach met gitarist Dave Lauwers, Elvix, een eerbetoon aan Elvis Presley sluit af.

Kunstgitaar

Gedurende de hele avond kunnen liefhebbers van ouderwetse plaatjes terecht bij dj Diederik's Vinyl Party. Ook wordt een kunstgitaar van de hand van Cor van Opijnen geveild. Nog tot en met 21 september kan hierop geboden worden.

De eerste band voor volgend jaar is reeds vastgelegd. ,,Miranda en ik hopen dat het nog twintig jaar mag doorgaan. De vrijwilligers geven hiervoor het belangrijkste signaal.''

De Iris Tribute vindt plaats op 20 en 21 september plaats in De Gildenbond, van 21.00 tot 01.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.