Volledig scherm
453e kermis van start tilburg © Jan van Eijndhoven

Is de kermis in Luxemburg groter dan in Tilburg? Nee, zegt de gemeente opgelucht na telling van attracties

TILBURG - Is Tilburg de titel van Grootste Kermis van de Benelux kwijt? Jaarmarkt Schueberfouer in Luxemburg telt dit jaar 231 exploitanten. Tilburg kende dit jaar iets meer dan 200 attracties. In de voorgaande jaren waren er dat meer omdat er ook kermisattracties op de Spoorlaan en Brokxlaan stonden. 

Volgens een woordvoerster van de gemeente blijft Tilburg de grootste. ,,We hebben de attracties in Luxemburg geteld. Daar worden ook marktkramen meegeteld. Er staan ongeveer 180 kermisattracties. Dat overtreffen wij.”

Ambitie blijft

,,Tilburg wil de beste kermis van de Benelux zijn. Daarom zetten we in op kwaliteit, duurzaamheid en verbreding. Dat doen we onder meer met Desperado's Road Show en theaterkermis LunaLunaLuna.” De theaterkermis is als een attractie meegerekend, de tentjes zijn niet afzonderlijk meegeteld. 

De woordvoerster zegt dat Tilburg niettemin de ambitie heeft om  de grootste kermis van de Benelux te blijven.

De Schueberfouer is op 4,4 hectare en is tot en met 11 september. Daar staat ook de grootste mobiele achtbaan ter wereld, zo communiceert de organisatie.De jaarmarkt is voor de 679-ste keer.

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.