Volledig scherm
Berkel-Enschot, 7 november 2017De Druiventros, het personeel met in het midden voorop Jannyfoto: Dolph Cantrijn © Dolph Cantrijn

Is het slim wat de Druiventros uit Berkel-Enschot bij RTL doet?

BERKEL-ENSCHOT - De televisie is een machtig mooi, maar vaak ook machtig vals medium; de camera kan je maken en breken - en anders wel de persoon die de beelden achter elkaar plakt.  RTL breekt mensen en bouwt ze daarna langzaam weer een beetje op. Zo gaat het bij 'Herrie in de Druiventros', een van de beruchte hulpprogramma's van de commerciele omroep, die nu hotel-restaurant de Druiventros in Berkel-Enschot op de korrel neemt.

Acht afleveringen lang is de familie Mutsaers lijdend voorwerp van de RTL-show van kok Herman den Blijker en 'meneer' Reimers, horeca-kenner.  Zij laten in den beginne geen spaan heel van het zogenaamd oubollige, slecht onderhouden hotel met een keuken uit het jaar nul - en al helemaal niet van de familie, die als een stelletje halve garen wordt afgeschilderd.

De familie Mutsaers vindt het allemaal prima, beter slechte publiciteit dan geen publiciteit! Bovendien komt het uiteindelijk allemaal goed, want tegen het einde van de serie, over vijf weken, wordt de Druiventros langzaam toch wel een leuk hotel-restaurant. Dankzij de briljante Den Blijker en Reimers natuurlijk... Jaja.

Is het slim van de familie Mutsaers zich voor joker te laten zetten omdat publiciteit altijd beter is dan geen publiciteit...? De toekomst zal het leren. De afgelopen jaren scoorden Den Blijker en RTL nogal wat bloopers. Binnen anderhalf jaar na hun 'hulp' was eenderde van de zaken failliet.

Vandaag in het Brabants Dagblad een reportage met interview. Dochter Janny: 'Het is tv, het is allemaal spel'.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.