Volledig scherm
Berkel-Enschot, 7 november 2017De Druiventros, het personeel met in het midden voorop Jannyfoto: Dolph Cantrijn © Dolph Cantrijn

Is het slim wat de Druiventros uit Berkel-Enschot bij RTL doet?

BERKEL-ENSCHOT - De televisie is een machtig mooi, maar vaak ook machtig vals medium; de camera kan je maken en breken - en anders wel de persoon die de beelden achter elkaar plakt.  RTL breekt mensen en bouwt ze daarna langzaam weer een beetje op. Zo gaat het bij 'Herrie in de Druiventros', een van de beruchte hulpprogramma's van de commerciele omroep, die nu hotel-restaurant de Druiventros in Berkel-Enschot op de korrel neemt.

Acht afleveringen lang is de familie Mutsaers lijdend voorwerp van de RTL-show van kok Herman den Blijker en 'meneer' Reimers, horeca-kenner.  Zij laten in den beginne geen spaan heel van het zogenaamd oubollige, slecht onderhouden hotel met een keuken uit het jaar nul - en al helemaal niet van de familie, die als een stelletje halve garen wordt afgeschilderd.

De familie Mutsaers vindt het allemaal prima, beter slechte publiciteit dan geen publiciteit! Bovendien komt het uiteindelijk allemaal goed, want tegen het einde van de serie, over vijf weken, wordt de Druiventros langzaam toch wel een leuk hotel-restaurant. Dankzij de briljante Den Blijker en Reimers natuurlijk... Jaja.

Is het slim van de familie Mutsaers zich voor joker te laten zetten omdat publiciteit altijd beter is dan geen publiciteit...? De toekomst zal het leren. De afgelopen jaren scoorden Den Blijker en RTL nogal wat bloopers. Binnen anderhalf jaar na hun 'hulp' was eenderde van de zaken failliet.

Vandaag in het Brabants Dagblad een reportage met interview. Dochter Janny: 'Het is tv, het is allemaal spel'.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Locomotief is voornaamste oorzaak trillingen spoor in Oisterwijk, Dorst en Rijen: geen schadevergoeding voor scheuren in woningen

    Locomotief is voornaams­te oorzaak trillingen spoor in Oisterwijk, Dorst en Rijen: geen schadever­goe­ding voor scheuren in woningen

    OISTERWIJK/DORST/RIJEN - Langs de Brabantroute in Oisterwijk, Dorst en Rijen komen sinds 2017 vaker hoge treintrillingen voor dan voorheen. De hoogste trillingen doen zich voor bij spoorwegovergangen op het moment dat een reizigerstrein met aan weerszijde een zogenoemde TRAXX-locomotief passeert. Dit is de conclusie van onafhankelijk onderzoek, zo meldt ProRail maandag. Bewoners krijgen echter geen schadevergoeding voor scheuren in hun huizen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen