Volledig scherm
Berkel-Enschot, 7 november 2017De Druiventros, het personeel met in het midden voorop Jannyfoto: Dolph Cantrijn © Dolph Cantrijn

Is het slim wat de Druiventros uit Berkel-Enschot bij RTL doet?

BERKEL-ENSCHOT - De televisie is een machtig mooi, maar vaak ook machtig vals medium; de camera kan je maken en breken - en anders wel de persoon die de beelden achter elkaar plakt.  RTL breekt mensen en bouwt ze daarna langzaam weer een beetje op. Zo gaat het bij 'Herrie in de Druiventros', een van de beruchte hulpprogramma's van de commerciele omroep, die nu hotel-restaurant de Druiventros in Berkel-Enschot op de korrel neemt.

Acht afleveringen lang is de familie Mutsaers lijdend voorwerp van de RTL-show van kok Herman den Blijker en 'meneer' Reimers, horeca-kenner.  Zij laten in den beginne geen spaan heel van het zogenaamd oubollige, slecht onderhouden hotel met een keuken uit het jaar nul - en al helemaal niet van de familie, die als een stelletje halve garen wordt afgeschilderd.

De familie Mutsaers vindt het allemaal prima, beter slechte publiciteit dan geen publiciteit! Bovendien komt het uiteindelijk allemaal goed, want tegen het einde van de serie, over vijf weken, wordt de Druiventros langzaam toch wel een leuk hotel-restaurant. Dankzij de briljante Den Blijker en Reimers natuurlijk... Jaja.

Is het slim van de familie Mutsaers zich voor joker te laten zetten omdat publiciteit altijd beter is dan geen publiciteit...? De toekomst zal het leren. De afgelopen jaren scoorden Den Blijker en RTL nogal wat bloopers. Binnen anderhalf jaar na hun 'hulp' was eenderde van de zaken failliet.

Vandaag in het Brabants Dagblad een reportage met interview. Dochter Janny: 'Het is tv, het is allemaal spel'.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.