Duo Fien en Ria uit De Moer zetten de boel op stelten
Volledig scherm
Duo Fien en Ria uit De Moer zetten de boel op stelten © Andrea van Dael

It giet oan in De Moer, optocht Moerbieënland vol mooie waoges

UPDATEDE MOER - In Moerbieënland, ofwel De Moer in Loon op Zand, wisten deelnemers wel raad met het motto ‘t Gao nie vanz11! Wagens knipogen naar Raden van Elf en ook afvallen gaat niet vanzelf, brengen verschillende wagens en loopgroepjes naar voren.

Quote

Vanwege de wind hebben we wel het zeil eraf gehaald

CV de Spijkers

Op de carnavalswagen van CV de Slijpers prijken foto's van verschillende Raden van Elf uit Kaatsheuvel. Ervoor beweegt een complete zeilboot waarbij toeschouwers via een app zelf onderdelen kunnen laten bewegen. Een lid van CV de Slijpers: ,,Vanwege de wind hebben we vanochtend het zeil eraf gehaald. En de vuurtoren verwijderd, want die past hier in De Moer niet onder de bomen door.” De carnavalsvereniging komt uit Kaatsheuvel; van de vijftien loopgroepen, wagens en vriendengroepen komen er zes uit De Moer zelf.

Snoepjes

Ook CV Onder Ons uit Dongen heeft flink uitgepakt met een gouden koets en verklede leden van een Raad van Elf. Even verderop is er volop lol met het duo Fien en Ria uit De Moer. Zij laten toeschouwers op een weegschaal staan en geven ze daarna een snoepje. ,,Nu ben je dertig kilo aangekomen. Afvallen gao nie vanzelluf", lachen ze. 

CV de Gupkes blijven aan het eind voor de deur van partycentrum 't Maoske feesten in felgekleurde tenues. “'t Gao nie vanz11, mar mee jun sixpack zij ik altijd mez11', prijkt op hun vriendenwagen.
Jill de Bie (31) van de organisatie Moers Belang is blij dat het weer geen roet in het eten gooide. 'It giet oan!' schreef de organisatie 's ochtends op de Facebookpagina van Moers Belang.

Uitslagen De Moer 2020:

Kids loopgroepen:

1. OBS de Start

Luna, Isis, Stan, Teun, Bram, Elin

Kids wagens:

1. CV de Klieskes

2. CV Meej Mekaar

Loopgroepen volwassenen:

1. Fien en Ria

2. Moerse Mina’s

3. CV de Schatjes

Wagens volwassenen:

1. CV BV Onder Ons

2. CV de Slijpers

3. CV de Gupkes

Originaliteitsprijs:

De Botox Babes

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.