Jaarlijkse Koningsdag ondanks de regen een feest voor de jonge Willem II-fans

videoTILBURG - Zo’n 250 fans bezochten de jaarlijkse Koningsdag bij Willem II, waarbij onder andere de selectie van het seizoen ‘19-’20 wordt gepresenteerd. Eerder deze zomer werd de Koningsdag uitgesteld vanwege de voorspelde regen en onweersbuien. Na een nat begin breekt het zonnetje door en worden de spelersboekjes traditiegetrouw gevuld met handtekeningen.  

Vlak voordat de spelerspresentatie start druppelen de Willem II-fans mondjesmaat binnen. De wolken verdwijnen en de zon begint te schijnen als de staf en spelers een voor een het podium op worden geroepen. Speciale aandacht is er voor Paul Gladon, Leroy Kabangu, Mike Trésor Ndayishimiye, Bart Nieuwkoop, Miquel Nelom, João Queirós en Sebastian Holmen, die de Tricolores dit seizoen komen versterken.

Een handtekening scoren

Na de spelerspresentatie krijgen de kinderen voldoende gelegenheid om met hun favoriete Willem II’ers op de foto te gaan en een handtekening te scoren. Freek Heerkens, een van de favorieten onder de supportersschare, geniet van de aanwezigheid van de kinderen en het plezier dat zij- ondanks de regen- beleven aan de Koningsdag. ,,Je voelt de waardering”, aldus de verdediger die afgelopen seizoen zijn 100e wedstrijd voor Willem II speelde.

Belangrijke afwezigen waren onder andere Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis, die beiden zijn opgeroepen voor het Griekse nationale elftal. Daarnaast waren ook Che Nunnely, James McGarry en Mats Köhlert afwezig vanwege interlandverplichtingen bij Nederland Onder 21, Jong Nieuw-Zeeland en Jong Duitsland.  

Volledig scherm
Publiekslieveling Pol Llonch kon extra handen gebruiken tijdens het zetten van zijn handtekeningen © Geert van Erven/Pix4Profs

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.