Volledig scherm
Burgemeester Nuijten (derde van rechts) maakte de toekenning van de Jan Naaijkens Ring vrijdag bekend tijdens een bijeenkomst van het bestuur van SOK. Op de foto ook enkele deelnemers aan het laatste toneelstuk dat door SOK werd georganiseerd. © Carel Geenen

Jan Naaijkensring 2019 gaat naar Samen op Koers (SOK)

HILVARENBEEK - De Jan Naaijkensring 2019 wordt dit jaar toegekend aan Samen op Koers (SOK). Waarnemend burgemeester Harrie Nuijten verraste het bestuur van SOK vrijdagochtend tijdens hun vergadering met het heuglijke nieuws. De daadwerkelijke uitreiking van de tweejaarlijkse cultuurprijs vindt plaats in januari.

SOK is in 2003 voortgekomen uit de Stichting Gehandicaptenbeleid Hilvarenbeek-Diessen met de opdracht om activiteiten voor mensen met en zonder beperking te stimuleren, activeren en ondersteunen. Op deze manier wil SOK ervoor zorgen dat mensen met een beperking makkelijker integreren in de maatschappij. Jaarlijks hoogtepunt vormt sinds 2009 het meerdaagse SOK-festival waarbij jong en oud, mensen met en zonder beperking met elkaar in contact worden gebracht aan de hand van muziek, dans, theater, literatuur en sport.

Diepgeworteld in samenleving

Quote

Dit is een aanmoedi­ging om op de ingeslagen weg voort te gaan, voor alle Hilvarenbe­ke­na­ren, met én zonder beperking

Jury Jan Naaijkensring

Volgens de jury van de Jan Naaijkensring zijn de activiteiten van SOK inmiddels diep geworteld in de lokale gemeenschap, wat ook wel te zien is aan de hoge bezoekersaantallen. Zo trok het toneelstuk Sneeuwwatje en de Vijf Erge eerder dit jaar nog honderden bezoekers.

‘De toekenning van deze prijs is zowel een blijk van erkenning voor datgene wat Samen op Koers meer dan een decennium lang voor onze samenleving heeft betekend, maar houdt ook een aanmoediging in om op de ingeslagen weg voort te gaan, in het belang van alle Hilvarenbekenaren, met én zonder beperking’, zo laat de jury van de Jan Naaijkensring weten.

Eerdere winnaars van de Jan Naaijkensring waren onder andere De Vrienden van Andreas Schotel, Michiel van der Sanden, Paul Spapens, De Wandelgangen, Koen Ketelaars en Maarten Jense. De uitreiking van de prijs is op 19 januari in cultureel centrum Elckerlyc.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.