Jan Pelle vertrekt als directeur bij BOM

TILBURG - Jan Pelle (64) vertrekt bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Hij neemt per 1 januari 2020 afscheid als directeur/bestuurder bij de BOM, de in Tilburg gevestigde organisatie die op diverse manieren, onder andere als kapitaalverstrekker, de groei van de Brabantse economie en bedrijven stimuleert. 

Volledig scherm
Jan Pelle vetrekt als bestuurder bij de BOM in Tilburg. © BOM

Het vertrek van Pelle valt samen met het nieuwe bestuursakkkoord van de provincie Noord-Brabant, dat voor de BOM de basis vormt voor het meerjarenplan. In verband met het naderen van zijn pensioen zal Pelle in ‘zeer beperkte mate’ leiding kunnen geven aan de voorbereiding en uitvoering van dat plan. Reden waarom hij nu vertrekt.  

De Raad van Commissarissen (RvC) start deze zomer met de wervingsprocedure voor een opvolger. Volgens RVC-voorzitter Rene Penning de Vries heeft Pelle met ‘voortvarendheid’ leiding gegeven aan de BOM. Hij heeft zich met name ingezet voor Pivot Park in Oss en de BIC Campus in Eindhoven. Pelle is sinds 2008 bestuurder van de BOM. Daarvoor was hij docent politicologie aan de Erasmus Universiteit in Rotteram en wethouder Economische Zaken in de Roosendaal. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.