Volledig scherm
PREMIUM
Ann Veronica Janssens vult ruimtes met gekleurde mist © © Andrea Rossetti, courtesy de kunstenaar en Esther Schipper, Berlijn

Janssens laat bezoekers dolen in de mist

TILBURG - Licht is het belangrijkste gereedschap van Ann Veronica Janssens. De Belgische kunstenares toont in De Pont in Tilburg lichtkunstwerken, maar ook een mistinstallatie waarbij de toeschouwer gedesoriënteerd ronddoolt in een kleurige nevel.

De voorbereidingen voor de expositie van Ann Veronica Janssens in De Pont zijn in volle gang. In het museum is een kubus gebouwd waarin Janssens geurloze gekleurde rook heeft geblazen. Die ruimte wordt nu net getest. ,,Kom maar mee”, zegt de Belgische kunstenares.

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij
    Foto's+video

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.