De portiekflats aan de Edisonlaan werden gebouwd in 1952 en 1953. De U-vormige flats verderop in de Generaal Smutslaan waren rond 1958 aan de beurt.
Volledig scherm
PREMIUM
De portiekflats aan de Edisonlaan werden gebouwd in 1952 en 1953. De U-vormige flats verderop in de Generaal Smutslaan waren rond 1958 aan de beurt. © Jan van Eijndhoven

Jaren ‘50-flats langs Ringbaan-Zuid onder de loep, ‘Leefbaarheid onder druk’

TILBURG  - Als er de komende jaren niet wordt geïnvesteerd in de verouderde portiekflats langs de Ringbaan-Zuid, zullen er problemen ontstaan met de leefbaarheid en verhuurbaarheid van de flats. Dat vreest woningcorporatie TBV Wonen. De gemeente Tilburg trekt daarom 120.000 euro uit om tot een plan van aanpak te komen.

  1. Tilburgse zanger Patrick Dano is succesvol zonder door te breken: ‘Ik ben nog steeds een blijvertje’
    PREMIUM
    SERIE: VOLKSZANGERS

    Tilburgse zanger Patrick Dano is succesvol zonder door te breken: ‘Ik ben nog steeds een blijvertje’

    TILBURG - Het is een merkwaardig schemergebied waarin de Tilburgse zanger Patrick Dano (45) zich ophoudt. Je zou de status van Dano, in het dagelijkse leven Patrick Huijbregts geheten, het best kunnen omschrijven als succesvol zonder door te breken. ,,Ik ben nooit aan het zoeken geweest naar de top. Ik wilde gewoon leuke liedjes brengen. Je kunt wel ’n hit scoren, maar dat moet je dan ook telkens weer kunnen overtreffen, die druk wil ik niet.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.