Jarige Anneke (88) mag niet naar buiten, zonen fiksen hoogwerker voor verjaardag: ‘Dan maar zo moeders’

TILBURG - In een dik beschermend pak, met handschoenen aan, een mondkapje op én aan boord van een hoogwerker. Zo steeg Eric van Dongen maandagmiddag op voor de 88ste verjaardag van zijn moeder. ,,Wat fijn dat ze me niet vergeten zijn.”

Bij het zien van de verrassing krijgt Anneke het even te kwaad. Als de hoogwerker ter aarde daalt, lacht ze alleen nog maar. ,,Zo mooi, ik ben zó blij.”
Volledig scherm
Bij het zien van de verrassing krijgt Anneke het even te kwaad. Als de hoogwerker ter aarde daalt, lacht ze alleen nog maar. ,,Zo mooi, ik ben zó blij.” © Hans van Dongen

Het is mooi, maar hartverscheurend. De jarige Anneke van Dongen staat heel hard te huilen én glunderen op het balkon van de Tilburgse woonzorgcentrum Zonnehof. 

Op een afstandje hangt een bak van de hoogwerker met daarin haar zoon Eric. 

Naar binnen mogen ze niet: bewoners van woongzorgcentra blijven vanwege het coronavirus binnen en ontvangen geen bezoekers meer. De vier zonen wilden toch een bloemetje naar ma brengen, dus regelden ze een hoogwerker. En dat zorgt op maandag voor een surrealistisch beeld aan de Academielaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.