Volledig scherm
De oogst van Zon in de Schoorsteen vorig jaar: 68 pakketjes. © Agnes van Grinsven

Jawel, de eerste man voor Zon in de Schoorsteen heeft zich in Moergestel gemeld

MOERGESTEL - De zon daalt ook dit jaar weer in de schoorsteen van Moergestel neer, maar er hangt nu ook een vlag aan. Voor het eerst heeft zich bij de Zonnebloem een man gemeld die naar eigen inzicht een pakketje met geschenken wil vullen voor een anonieme dorpsgenoot. 

Peter van Gisbergen is de naam. Toevallig - of misschien toch niet - is het de oom van Agnes van Grinsven, die samen met Lies Jansen en Petra Verheyen de aanjager is van de actie die de Zonnebloem al 28 jaar in Moergestel voert. ‘Zon in de Schoorsteen’ is er de naam van.

Moergestelnaren die zich aanmelden krijgen niet te horen wie ze gaan trakteren. Het gaat om zieke, eenzame of gehandicapte mensen, die wel een presentje verdienen. Omgekeerd komt de ontvanger ook niet te weten wie de gulle gever is. Al waren dat tot nu toe dus vooral gulle geefsters.

Streven: meer dan 68 pakketjes

Vorig jaar was er een recordaantal van 68 pakketjes. Daarvan waren er veel - maar dat hoeft niet per se - als surprise verpakt. Van Grinsven hoopt dat dit jaar nog meer Moergestelnaren hun hart laten spreken.

Miriam Rijnen motiveerde vorig jaar in het Brabants Dagblad haar deelname als volgt: ,,Iets doen voor een ander is een feestje voor jezelf.”

Begin december, nog vóór Sint en Piet, gaan vrijwilligers van de Zonnebloem met alle pakketjes op pad om ze op de juiste plekken te bezorgen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.