Volledig scherm
PREMIUM
Een van de camerabeelden van de gewapende overval die op maart werd gepleegd op een snackbar aan het Paletplein in Tilburg. Na een uitzending van Bureau Brabant kon de politie beide 15-jarige overvallers aanhouden. © Bureau Brabant

Je bent jong en je schiet wat: grote zorgen over wapengebruik jongeren

TILBURG - De politie in Brabant en criminologen maken zich grote zorgen over jongeren die op 14- of 15-jarige leeftijd gewapende overvallen plegen op snackbars, tankstations of winkels. ,,Voor veel jongeren wordt een wapen een statussymbool.” 

In de vroege avond van zondag 24 maart stormen twee jongens een snackbar aan het Tilburgse Paletplein binnen. Beiden dragen een bivakmuts. De enige aanwezige klant krijgt een pistool op haar gericht. ,,Rustig maar, mevrouw”, zegt de overvaller. Zijn kompaan heeft ondertussen een mes op de borst gezet bij de Chinese eigenaar van de snackbar. Na een snelle greep in de kassala maken de twee zich weer uit de voeten, de eigenaar en de klant blijven ontredderd achter. 

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.