Volledig scherm
Sinds 2018 zit er een Jeu de Boules Bar in Utrecht. In Amsterdam zit het vergelijkbare Mooie Boules. Tilburg krijgt nu ook een zaak waar ‘het spel met de ballen’ kan worden gespeeld. Boules Bites Bar is de naam. © Foto Ruud Voest

Jeu-de-boulesbar opent zaak met elf banen in Tilburgse binnenstad: ‘Oude sport, hip jasje’

Ma 7 okt: Jeu-de-boules is weer hip. De ene na de andere jeu-de-boulesbar opent de deuren, de Tilburgse binnenstad is begin december aan de beurt. Dan wil Boules Bites Bar een vestiging openen met elf banen, een bar en streetfood.  

Een ouderwetse bezigheid, hip aangekleed, met bier, burgers en hapjes. ,,Jeu de boules had lang het imago van een oud, stoffig spel, maar wij steken het in een hip jasje”, vertelt ondernemer Emile van Westing. 

In de 1100 vierkante meter tellende ruimte in de plint van appartementencomplex Het Arsenaal - hartje Tilburg - wil hij een bar met elf banen openen. 

Franse pleinen

Quote

De jonge generatie heeft de sport herontdekt

Emile van Westing

Binnen krijgt Boules Bites Bar een Frans vleugje, maar dan wel op moderne wijze. ,,We willen als het ware verschillende Franse pleinen maken, waar je op een houten bankje kunt zitten onder oude bomen”, vertelt Van Westing. ,,Je kunt er hoogwaardig streetfood eten, een plankje krijgen, speciaalbiertjes of een moderne cocktail. We mikken op de doelgroep van 25 tot 65 jaar.” 

De Tilburgse zaak heet Boules Bites Bar, de ondernemers willen eind dit jaar ook een zaak in Rotterdam openen en volgend jaar in Rijswijk. Het concept jeu-de-boulesbar lijkt sinds een jaar ‘hip ende happening’ te zijn. Eind vorig jaar opende Jeu de boules-bar JEU een razend populaire zaak in het  centrum van Utrecht.  In Amsterdam en Rotterdam zit het vergelijkbare Mooie Boules. 

,,De jonge generatie heeft de sport herontdekt”, aldus Van Westing. Het grote verschil met de al bestaande zaken is volgens de ondernemer onder meer dat Boules Bites Bar ‘veel groter van opzet is.’ 

Plint

De plint van Het Arsenaal stond sinds de oplevering leeg, inmiddels zijn de voorbereidingen voor de komst van Boules Bites Bar in volle gang. In 2017 lag er nog het plan om er zeven ondernemers samen een grote verswinkel te laten beginnen onder de noemer  ‘Speijs’. Dat plan sneuvelde. 

De keuze voor Tilburg was makkelijk, vertelt Van Westing. ,,De binnenstad is dichtbevolkt en mensen houden er wel van een hapje en lekker biertje.” Op 4 december moet er een balletje geworpen kunnen worden. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.