Volledig scherm
Presentatie Jeugd & Familie in CC Jan van van Besouw. Merle, Sep en Jurre Mandemakers (vlnr) hebben de de seizoensbrochure De Jantjes van Besouw al te pakken. © Willem De Volder

Jeugd & Familie: zoektocht Jan van Besouw naar verjonging op het rode pluche valt in de smaak

GOIRLE - In de zoektocht naar verjonging in het theater pakte Cultureel Centrum Jan van Besouw uit met Jeugd & Familie. Niet eerder was er een aparte presentatie van het jeugdtheaterprogramma: De Jantjes van Besouw. Zo'n honderd bezoekers streken zaterdagmiddag neer op het rode pluche in Goirle.

Vaders, moeders, opa's, oma's en uiteraard veel kinderen. Ze genoten van de presentatie Jeugd & Familie. Vleugjes film, muziek en een korte liveshow van Mad Science Kids met chemische proeven en veel rook. Het waren de ingrediënten die in een klein uur voorbij kwamen om de jeugd op te warmen voor het komende theaterseizoen.

Sep (5) , Merle (6) en Jurre (8) Mandemakers uit Goirle waren met (oppas)oma Sylvia meegekomen. "We zijn hier al vaak naar de film geweest. Ik heb hier ook keyboardles", zegt Jurre. "Met school zijn we hier ook geweest", vult Merle aan. 

Meer verjonging

Terwijl de families binnen druppelen, vertelt theaterdirecteur Sanna Weustink dat ze met Jeugd & Familie en het loskoppelen van het jeugdprogramma van dat van de volwassenen meer verjonging in 'haar theater' verwacht. "We hebben in ons nieuwe programma maandelijks twee voorstellingen gericht op de jeugd van 2 tot 18 jaar." 

Aan de kinderen Mandemakers was de presentatie wel besteed. Ze kwamen enthousiast de zaal uithollen en kijken uit naar onder andere Sterrin met Superhelden van het Dierenrijk (Merle) en Mad Science Kids (Jurre). Andere blikvangers in de De Jantjes van Besouw-programmagids Woezel & Pip en de maandelijkse De Popcornclub met een interessante film. 

Jeugd & Familie was zaterdag de opmaat naar twee presentaties van het theaterprogramma 2019-2010 's avonds. Daarin 109 voorstellingen, zestien genres en dertig films. Accenten: muziek (Dutch Eagles, JW Roy, Kapelconcerten) en cabaret (Ali B), dans en lokale producties (Familie Bartels). Afgelopen seizoen kwamen bij CC Jan van Besouw zo'n 35.000 bezoekers over de vloer, evenveel als het theaterseizoen daarvoor.

  1. Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassadeurs van Redhead Days

    Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassa­deurs van Redhead Days

    TILBURG/UDENHOUT - Redhead Days heeft zo’n honderd roodharige ambassadeurs in de stad. Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout horen tot dat selecte gezelschap. Lotte heeft licht rood haar, met soms een blonde lok, haar broertje Niels heeft feller rood haar. ,,Nee, ik word nooit gepest”, zegt Lotte. ,,Kinderen op school vinden mijn haren mooi, dat zeggen ze vaak.” Lotte heeft posters van Redhead Days op school op het prikbord gehangen en dat trok bekijks.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.