Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdhulp1op1, een van de vernieuwende projecten in de jeugdzorg. Jongeren kiezen hun eigen hulpverlener. © Jeugdhulp1op1

Jeugdzorg regio Tilburg vernieuwt van onderop

TILBURG - De jeugdzorg vernieuwen dwars door het bestaande heen, van onderop. Dat is het idee achter  Innovatienetwerk Jeugd Hart van Brabant. Sinds de start in 2015 heeft dat al een vijftiental serieuze initiatieven opgeleverd. 

Voorbeelden van dergelijke nieuwkomers: Jeugdhulp1op1, een app om je eigen hulpverlener te kiezen en Zorgoppas dat  ouders van zorgbehoeftige kinderen koppelt aan een gekwalificeerde oppas. Woensdag schetst het Brabants Dagblad nog andere voorbeelden zoals Boilrs Hub, Avondje Uit en Gamen in Balans.  

  1. Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte
    PREMIUM

    Ongeduldi­ge automobi­lis­te rijdt organisa­tor Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisa­tie overweegt aangifte

    TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.