Volledig scherm
PREMIUM
Jacq Palinck en Marie-Antoinette Sondereijker zijn eigenaar van Statie V © Beeld Werkt

Jezus in wielershirt, Jezus met sneakers, moderne staties van Horror Vacui zijn nu in Tilburgse huizen

TILBURG - Ooit was het een spraakmakend kunstwerk, Horror Vacui, de veertien alternatieve staties in De Nieuwe Vorst. Nu hangen de moderne Jezussen in Tilburgse huizen. Een paar staties zoekt nog een nieuwe eigenaar.

Jezus huilt weer. In een Tilburgs tuintje. Tranen met tuiten. Met ijspegels aan zijn neus in de winter. Deze Jezus is statie 12 van Horror Vacui, de spraakmakende, artistieke kruisweg die tien jaar te zien was bij Theater De Nieuwe Vorst. De kunstwerken zijn in april 2018 geveild en inmiddels hangen ze in Tilburgse huizen. Aan de muur, in de hal. Zes zijn nog dakloos. Ook statie 6: een non onder een stolp.

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.