Volledig scherm
Joke en Gerard Moonen. © Marlies Van Iersel

Joke en Gerard Moonen uit Udenhout: gouden bruidspaar

UDENHOUT - In 1968 vertrok Joke Priems naar Udenhout, waar ze op 16 augustus 1968 trouwde met haar grote liefde Gerard Moonen. Het jonge stel begon voortvarend te boeren op het bedrijf van zijn ouders aan de Schoorstraat. 

Gerard en Joke kregen drie kinderen, maar geen van hen werd boer. De gouden bruidegom is een echte paardenman: hij was 50 jaar lid van het bestuur van Ruiter Sport Vereniging Sint Lambertus. De liefde voor het paard heeft hij overgedragen op enkele kleinkinderen. Joke staat midden in de Udenhoutse gemeenschap: ze is actief voor de Nierstichting en vrouwenorganisatie EVA. Joke voelt zich ook thuis bij het gilde.

  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.