Volledig scherm
Joke en Gerard Moonen. © Marlies Van Iersel

Joke en Gerard Moonen uit Udenhout: gouden bruidspaar

UDENHOUT - In 1968 vertrok Joke Priems naar Udenhout, waar ze op 16 augustus 1968 trouwde met haar grote liefde Gerard Moonen. Het jonge stel begon voortvarend te boeren op het bedrijf van zijn ouders aan de Schoorstraat. 

Gerard en Joke kregen drie kinderen, maar geen van hen werd boer. De gouden bruidegom is een echte paardenman: hij was 50 jaar lid van het bestuur van Ruiter Sport Vereniging Sint Lambertus. De liefde voor het paard heeft hij overgedragen op enkele kleinkinderen. Joke staat midden in de Udenhoutse gemeenschap: ze is actief voor de Nierstichting en vrouwenorganisatie EVA. Joke voelt zich ook thuis bij het gilde.

  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.