Jong gezin raakt rijtjeshuis kwijt na verwoestende brand in Tilburg, kind in paniek door brandende laptop

videoTILBURG - Een grote, uitslaande brand heeft donderdagavond een rijtjeswoning aan de Sibeliusstraat in Tilburg voor een groot deel verwoest. De bewoonster kon zich met haar kinderen (16 en 9) op tijd in veiligheid brengen en stond op straat toe te kijken hoe de vlammen uit het dak van haar woning sloegen. Haar buren moesten eveneens hun woning verlaten vanwege hevige rookschade.

Dat laat een woordvoerder van Veiligheidsregio weten aan het Brabants Dagblad.

Het vuur woedde donderdagavond op de bovenverdieping en was uitslaand. Grote zwarte rookwolken trokken over de woonwijk. Veel buurtbewoners kwamen naar buiten om poolshoogte te nemen.

Laptop

De brand is vermoedelijk begonnen bij een laptop die boven op een van de kamers begon te roken en knetteren. Op dat moment was de 20-jarige zus van de moeder aan het oppassen. Eén van de kinderen kwam naar beneden voor hulp. Om de vlammen te stoppen is nog geprobeerd om water over de laptop te gooien, maar dat verergerde de zaak. Zo vertelde een ontdane moeder op straat.

Vijf huizen zijn ontruimd, een woning aan de linkerkant van het door brand getroffen pand en drie aan de rechterzijde. Drie gezinnen konden na de brand niet terug in hun woning. Zij zijn ondergebracht in een hotel. Volgens de Veiligheidsregio hoefde niemand van hen mee naar het ziekenhuis. Uit voorzorg stond er wel een ambulance klaar.

Uit een van de huizen werd nog een kat en een aantal vogels gered. De eerste verdieping is volledig uitgebrand. De benedenverdieping raakte flink beschadigd.

Hoogwerker

De brandweer was met meerdere bluswagens en een hoogwerker ter plekke om het vuur te bestrijden. Stichting Salvage, een instantie die hulp verleent na brand, was aanwezig om de gedupeerden op te vangen.

Volledig scherm
Uitslaande brand in Tilburg © Toby de Kort/De Kort Media
Volledig scherm
De schade na de brand is groot © Toby de Kort/De Kort Media
Volledig scherm
De schade is groot na de brand © Toby de Kort/De Kort Media

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.