De jonge pianist Maurick Reuser repeteert in de kapel van Jan van Besouw
Volledig scherm
De jonge pianist Maurick Reuser repeteert in de kapel van Jan van Besouw © Collectie Maurick Reuser

Jonge pianisten willen repeteren bij burgers thuis in Tilburg

TILBURG - Het zijn internationale studenten, de jonge pianisten van het Conservatorium in Tilburg. Ver van huis. Maar omdat de Hogeschool voor de Kunsten vanwege het coronavirus de deuren heeft gesloten kunnen zij niet studeren. De piano's staan achter slot en grendel. Daarom zoeken de pianisten piano's in de stad waar ze kunnen oefenen. Inmiddels zijn er al zeven burgers en instanties die willen meewerken.

Pianist Maurick Reuser plaatste een oproep op Facebook. ,,Op het Conservatorium zijn internationale studenten, uit China, uit Spanje. Die hebben geen piano op hun kamer en kunnen nu niet studeren.” En dat terwijl minstens vier uur spelen per dag noodzakelijk  is.

Parochie

Ondertussen zijn er al partijen die willen helpen. Een parochie in de stad heeft een piano beschikbaar gesteld en de muziekstudenten zijn welkom bij cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle. Ook enkele burgers stellen hun piano beschikbaar.

Maurick Reuser heeft een reglement opgesteld waar studenten zich strikt aan moeten houden, om zo besmetting te voorkomen. Bij een verkoudheid, hoe licht ook, gaat de afspraak niet door. De studenten houden afstand tot de mensen die hen willen helpen. Bovendien wordt het instrument na gebruik door studenten gereinigd. 

Circus

Voor andere muziekstudenten - blaasinstrument, gitaar, viool, cello, is het geen probleem om thuis of in hun studentenkamer te studeren. Zij kunnen hun instrument mee naar huis nemen. 

Studenten van de circusopleiding hebben wel een acuut probleem. Voor acrobatiek is fysiek contact onontkoombaar. Met de dreiging van corona is dat onwenselijk. Hun opleiding op Stappegoor is dicht.

Pianist Maurick Reuser is bereikbaar via: maurick_r@hotmail.com

  1. Rouwautochauffeur Willem (65) stierf ‘in het harnas’ toen hij een overleden coronapatiënt ophaalde in Tilburg
    PREMIUM

    Rouwauto­chauf­feur Willem (65) stierf ‘in het harnas’ toen hij een overleden coronapa­tiënt ophaalde in Tilburg

    Rouwautochauffeur Willem de Groot (65) uit Maarssen stond met een collega in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg om een overleden coronapatiënt terug naar Utrecht te brengen, toen hij zelf onwel werd. Een paar uur later overleed hij aan de gevolgen van een hartaanval. Volgens zijn werkgever stierf De Groot ‘in het harnas’. ,,Dit werk was zijn leven.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.