Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Jonge snelheidsduivel rijdt twee keer in één nacht te hard door Tilburg: ‘Gaat hem 700 euro kosten’

TILBURG - Een 18-jarige jongen uit Tilburg is dit weekend niet één, maar twee keer betrapt terwijl hij te hard reed binnen de bebouwde kom. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag.

Om 01.00 uur 's nachts reed hij met 79 kilometer per uur en werd hij door de politie gestopt aan de Bisschop Zwijssenstraat. Om 04.25 uur was het opnieuw raak: ditmaal reed hij met 89 per uur over de Hart van Brabantlaan. 

Nog geen jaar rijbewijs

,,Deze 18-jarige Tilburger, die nog geen jaar zijn rijbewijs heeft, reed eerst 29 km/u te hard en later 39 km/u”, aldus de politie. ,,Dat gaat hem zevenhonderd euro kosten en een nieuw onderzoek bij het CBR.”

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven nog uren dicht
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven nog uren dicht

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Volgens Rijkswaterstaat blijft de weg nog tot ongeveer 21.00 uur dicht.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.