Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongeman (18) neemt auto na proefrit mee naar huis in Tilburg, in Boxtel gaat truc fout

TILBURG/BOXTEL - Niet terugkeren na een proefrit met een nieuwe auto, en het voertuig voor jezelf houden. Een 18-jarige man is hiervoor vrijdagavond in Boxtel opgepakt. Het lukte hem dinsdag nog om dit trucje bij een garage in Tilburg uit te halen, nu liep hij tegen de lamp.

In beide gevallen meldde de jongeman zich voor een proefrit met een auto maar gaf hij een vals identiteitsbewijs af. Toen de garagehouders ongeduldig begonnen te worden, was de autodief al lang en breed vertrokken. De eigenaar van de Tilburgse garage deed aangifte. De gestolen auto werd uiteindelijk donderdag teruggevonden in een weiland in Boxtel. Daar veroorzaakte de autodief een enorme ravage.

Vrijdagavond kreeg de politie telefoon van een garagebedrijf uit Boxtel: de eigenaar vertrouwde een jongeman die een proefrit wilde maken, en zijn verhaal en identiteitsbewijs, niet. Zodra de 18-jarige de politie zag, zette hij het op een lopen. ,,Te voet was hij duidelijk minder snel dan in een gestolen voertuig”, aldus de politie. ,,De collega's konden hem al snel inrekenen.”

Internetoplichting

Hij is aangehouden voor diefstal en identiteitsfraude. Inmiddels is hij ook verdacht van oplichting, zo zou hij via Marktplaats een telefoon hebben afgenomen van een verkoper in Esch. Die telefoon is nooit betaald. ,,De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek”, aldus de politie, die niet uitsluit dat er nog meer mensen slachtoffer van de man zijn geworden. De politie in Boxtel doet daar onderzoek naar.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.