Volledig scherm
© ANP

Jongeman heeft alleen oog voor joint en slingert 'van stoeprand naar stoeprand' in Tilburg

TILBURG - Een automobilist is woensdagmiddag in Tilburg aangehouden omdat hij al rijdend een joint aan het roken was. De bestuurder slingerde op de Middeldijkdreef ‘van stoeprand naar stoeprand’ en zorgde daarmee voor een gevaarlijke verkeerssituatie.

Een motoragent zag de bestuurder onderweg naar een afspraak voorbijrijden. Volgens de agent had hij vooral oog voor zijn joint en niet voor de weg, zijn snelheidsmeter of zijn binnenspiegel. ,,Tijdens het motorrijden bleef ik maar de geur van een joint ruiken”, zo schrijft hij op Instagram. 

,,Toen ik een paar auto’s voor me keek zag ik daar een jongeman in zijn auto roken. Telkens als er rook uit de auto kwam rook ik de geur van de joint beter.”

Rook onder stoel

Op het moment dat de agent de jongeman aanhield, was de joint ineens verdwenen. Maar toen er rook onder de bestuurdersstoel kwam, werd het voor de agent duidelijk.

De bestuurder is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Er is bloed bij hem afgenomen voor het rijden onder invloed. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.