Jongen (8) overleden bij woningbrand in Tilburg, moeder naar ziekenhuis

video + updateTILBURG - Bij een brand in een woning aan de Bieslookweg in Tilburg is maandagavond een 8-jarige jongen overleden. Een tweede slachtoffer, zijn moeder, is naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. 

In de woning woedde rond 20:50 uur een ‘korte, maar felle brand’, meldt een woordvoerder van de politie. Twee personen konden door de brandweer vanaf de zolder van het huis worden gehaald. De jongen is later op de avond overleden. 

Opvang voor kinderen

De moeder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand was dinsdagochtend stabiel. Het gaat om een Eritrees gezin: een alleenstaande moeder met vier kinderen. Een van hen, een meerderjarige dochter, heeft een kind van 2. De andere kinderen zijn minderjarig. Voor de kinderen wordt opvang geregeld.

Er kwamen twee traumahelikopters naar de Bieslookweg. 

Buren zagen rook

Enkele buren vertellen dat zij rook uit de woning zagen komen. Zij belden aan. Enkele mensen waren op de benedenverdieping. Een van de buurtbewoners vernam dat er nog personen boven in de woning waren. Vanwege de hevige rookontwikkeling kon de buurtbewoner niet verder naar boven. Buurtbewoners en andere betrokkenen krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Het gezin woonde sinds ongeveer een half jaar in de woning. Hoewel er geen aanwijzingen zijn van een strafbaar feit of verwijtbaar gedrag, wordt onderzocht wat er precies is gebeurd. 

Aan de buitenkant van het huis waar maandagavond kort een brand woedde, is aan de buitenkant niets te zien. Brandweer en de Forensische Opsporingsdienst doen al de hele ochtend onderzoek in en om het huis.
Volledig scherm
Aan de buitenkant van het huis waar maandagavond kort een brand woedde, is aan de buitenkant niets te zien. Brandweer en de Forensische Opsporingsdienst doen al de hele ochtend onderzoek in en om het huis. © Kim Spanjers
Aan de buitenkant van het huis waar maandagavond kort een brand woedde, is aan de buitenkant niets te zien. Voor het raam van het huis liggen ballonnen met 'happy birthday'.
Volledig scherm
Aan de buitenkant van het huis waar maandagavond kort een brand woedde, is aan de buitenkant niets te zien. Voor het raam van het huis liggen ballonnen met 'happy birthday'. © Kim Spanjers
De brand brak maandagavond uit.
Volledig scherm
De brand brak maandagavond uit. © Persburo BMS/Jack Brekelmans
In de woning woedde een ‘korte, maar felle brand’.
Volledig scherm
In de woning woedde een ‘korte, maar felle brand’. © Persburo BMS/Jack Brekelmans
  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.