Volledig scherm
Twee minderjarige jongens hebben een leeftijdsgenoot mishandeld in de Tilburgse wijk de Reeshof. © Getty Images/iStockphoto

Jongens schoppen en slaan minderjarige in Tilburg Reeshof, terwijl alles gefilmd wordt met telefoon: ‘Hij greep niet in’

TILBURG - Twee minderjarige jongens hebben zondag een leeftijdsgenoot mishandeld in de Tilburgse wijk de Reeshof. Zij sloegen en schopten het slachtoffer, terwijl een ander alles stond te filmen en niet ingreep. Een vierde jongen probeerde tegelijkertijd zijn scooter te stelen. 

Een woordvoerder van de politie zegt dat er al langer een conflict was tussen de jongens. Op zondag probeerde het viertal de scooter van het slachtoffer te stelen op de openbare weg. Dat gebeurde terwijl de scootereigenaar daar bij was. Twee jongens sloegen en schopten hem, waardoor hij gewond raakte.  

Volgens de politie werd alles gefilmd door een bekende van het slachtoffer. ,,Hij greep niet in, terwijl het slachtoffer door twee jongens werd geschopt en geslagen.” 

De mishandelde jongen deed dezelfde dag nog aangifte van mishandeling. De politie nam de melding zeer serieus op en deed onderzoek. Het viertal, tussen de 14 en 17 jaar oud, werd maandag opgespoord, waarna de politie ze in hun woningen aanhield.

Telefoon met mishandelingsfilmpje in beslag genomen

,,Van de verdachte die gefilmd had, konden wij zijn telefoon met hierop het bewijs in beslag nemen”, aldus de politie. Het is onbekend waarom de jongen besloot te filmen. De politie zegt niet te weten of het filmpje is gedeeld met anderen. 

De jongens zijn door de politie gehoord als verdachten. Zij zullen zich op een later moment moeten verantwoorden voor de kinderrechter.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.