Volledig scherm
Zaterdagavond bleef het rustig bij de botsauto's waar vrijdag gevochten werd. © Joris Buijs / BeeldWerkt

Jongens uit Rijen en Tilburg nog langer vast na mishandeling en beroving

GILZE / RIJEN/ TILBURG - De zeven jongens uit Rijen en een jongen uit Tilburg, die vrijdagavond werden aangehouden na mishandelingen en berovingen in Gilze, zitten woensdag nog vast. De officier van justitie heeft de voorlopige hechtenis met drie dagen verlengd, in belang van het onderzoek.

De aangehouden jongens maakten deel uit van een groep van ongeveer 25 man die -veelal gemaskerd en gewapend met stokken- vrijdagavond de kermis in Gilze op trokken en mensen mishandelden en beroofden. Omdat nog niet alle nodige verhoren hebben plaatsgevonden, toetste de rechter-commissaris dat de jongens voorlopig nog in hechtenis mogen worden gehouden.

Minderjarig
Volgens een woordvoerder van de politie kost het behoorlijk veel tijd om de zeven te horen over de mishandelingen en berovingen waarbij ze betrokken zouden zijn. Omdat een deel van hen minderjarig is - de jongens variëren in leeftijd van 12 tot 18 jaar - kunnen ze alleen verhoord worden in aanwezigheid van een ouder, voogd of advocaat. ,,Door de complexiteit van de zaak en de grote hoeveelheid verdachten gaan we zeer zorgvuldig te werk'', aldus de woordvoerder.

Pas na alle verhoren kan een tenlastelegging worden opgesteld en kunnen de jongens worden voorgeleid voor de rechter-commissaris of een officier van justitie. Dat zal op zijn vroegst woensdagmiddag gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.