Jubileum G-voetbalweekend in Tilburg bewijst: sport verbindt

videoTILBURG - Het 25-jarig jubileum van het G-voetbalweekend, gevierd in het Pinksterenweekend op het terrein van Amarant in Tilburg, is er een van sportiviteit en plezier. Deelnemers met en zonder een beperking genieten niet alleen van het bekende voetbaltoernooi, maar dit jaar ook van acht alternatieve sporten, de komst van BN’ers en toffe activiteiten.

Meedoen mag dan wel belangrijker zijn dan winnen, maar winnen staat na vijf jaar meedoen voor voetbalteam BVKM (Belangenvereniging van Kleine Mensen) nog altijd hoog op het lijstje. ,,Iedere keer weer worden we nét tweede. Dat kunnen we echt niet nog een keer laten gebeuren”, knipoogt teamlid Frank Kerver. 

Eens in de twee maanden komen hij zijn medespelers, afkomstig uit alle hoeken van het land, bij elkaar voor een goede partij voetbal. De balsport beoefenen in een regulier team is voor iemand met relatief korte benen lastig, vertelt Frank. ,,Bij evenementen als deze zijn de speelvelden kleiner en de regels soepeler. En het is ook nog eens best gezellig.”

Sport verbindt

Naast de voetbalwedstrijden staan er sporten als paardrijden en zwemmen op de agenda. Verder zijn de grasvlaktes van Amarant gevuld met springkussens en eetkraampjes. Sport verbindt, bewijst het evenement. ,,Of jou nou wel of geen beperking hebt: wat mij betreft is iedereen gelijk”, vindt organisator Francois van Hoof. ,,Ziekte of handicap hoeven niet altijd centraal te staan. Dat geeft ons programma een onnodige zware lading. Dit weekend draait juist om het maken van plezier.”

Volledig scherm
G-voetbalweekend © Sabine Doevendans
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bestuurder van bij woningoverval in Tilburg gestolen auto bekend bij politie: ‘Meld jezelf’
    Update

    Bestuurder van bij woningover­val in Tilburg gestolen auto bekend bij politie: ‘Meld jezelf’

    TILBURG - De politie weet wie er achter het stuur zat van de auto die werd gestolen bij de woningoverval aan de Baden Powelllaan. Dat meldt een woordvoerder aan het Brabants Dagblad. De woning aan de Tilburgse straat werd in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen door twee gemaskerde mannen. Zij vluchtten in een voertuig, dat later zwaar beschadigd werd teruggevonden in Oisterwijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
939 stemmen