Volledig scherm
De Colombiaanse kunstenares Juliana Rios maakt momenteel een grote muurschildering onder het viaduct van de N269 over de Groenstraat in Esbeek. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Juliana Rios werkt iedere dag aan de Nachtwacht van Esbeek

ESBEEK - Het belooft een prachtig kunstwerk te worden, de spectaculaire muurschildering van Juliana Rios aan de Groenstraat in Esbeek. De Colombiaanse kunstenares is drie maanden lang artist in residence in het dorp en dat bevalt haar zo goed dat ze een blijvend eerbetoon aan de Esbeekse gemeenschap wilde maken. 

Het halve dorp werd daarom opgetrommeld voor een groepsfoto, die Rios gebruikt als basis voor de muurschildering. Het kunstwerk is geïnspireerd door het Mexicaanse muralisme, maar door de imposante afmetingen en de vele personages kunnen we al voorzichtig spreken van de Esbeekse Nachtwacht. Eind deze maand moet de muurschildering klaar zijn. Dan is er ook een expositie waar Rios al het werk laat zien dat zij gemaakt heeft tijdens haar verblijf in Esbeek. Maar voorlopig zien we de kleine kunstenares nog druk aan het werk onder het viaduct over de Groenstraat.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.