Volledig scherm
PREMIUM
Celliste Jitske Wildemans was een van de zes finalisten van Young Classical Talent Award. Ze werd in de Concertzaal begeleid door Kamerata Zuid met dirigent Frank Adams. © Beeld Werkt

Jury tegen Tilburgs klassiek talent: 'Jij moet doorgaan in de muziek’

TILBURG - Zes Tilburgse scholieren streden woensdag in de Concertzaal om de prijs voor het beste klassieke talent. Zangeres Anne Broers kreeg de hoogste score.

Ze zijn jong, cellisten Jitske en Sybren, violiste Glenn en vocalisten Anne, Esmee en Danique, tussen de veertien en achttien. Ze worden gezien als beloften in de klassieke muziek. Deze leerlingen van zes middelbare scholen in Tilburg en Goirle ontvingen lovende woorden van de jury tijdens talentenjacht Young Classical Talent Award. De prijs ging naar zangeres Anne Broers (15) van het Mill Hill College. Ze zong ‘Mein herr Marquis’, een aria uit ‘Die Fledermaus’ van Johann Strauss jr.

  1. Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoestende brand
    PREMIUM

    Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoesten­de brand

    DONGEN - Tuf Recycling werd voor de verwoestende brand in oktober vorig jaar meerdere keren bedreigd. Dat blijkt uit informatie die de politie maandagavond naar buiten heeft gebracht. Het Rotterdamse Advanced Sports Installations & Recycling (ASIE) is inmiddels in beeld om de problemen bij de omstreden Dongense kunstgrasverwerker op te lossen. De gemeente Dongen staat in principe welwillend tegenover dit voornemen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.