Volledig scherm
Een beeld van de reconstructie van het ongeluk op de Bredaseweg. Daaruit bleek dat Faisal D. 72 kilometer per uur reed ten tijde van het ongeval. © Beeld Werkt

Justitie in beroep tegen uitspraak in zaak dodelijk ongeluk Bredaseweg in Tilburg

TILBURG/BREDA - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de strafzaak tegen Faisal D., de man die op de Bredaseweg in Tilburg twee mensen doodreed. De rechtbank in Breda veroordeelde de Tilburger tot een celstraf van 108 dagen en een werkstraf van 240 uur. Justitie is het niet eens met deze straf.

De 25-jarige D. reed op 27 oktober 2016 het echtpaar Bert en Henriëtte van der Veeken dood toen zij te voet de Bredaseweg overstaken. De automobilist reed op dat moment 72 kilometer per uur waar 50 was toegestaan. Faisal D. ging er na het ongeluk vandoor en meldde zich later bij de politie.

Het OM had een celstraf van 15 maanden geëist, maar de rechtbank kwam slechts tot een straf van 108 dagen. Omdat D. al drie maanden in voorlopige hechtenis had gezeten, hoefde hij niet meer terug de cel in. De uitspraak zorgde voor grote verontwaardiging.

Het OM heeft nu besloten dat het in beroep gaat tegen de uitspraak. ,,We zijn het niet eens met de mate van schuld die de rechtbank de verdachte toerekent. Wij rekenen de verdachte het ongeval zwaarder aan dan de rechtbank dat doet", aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.