Broeder Isaac van Abdij Koningshoeven legt de kazen in bad. De trappistenbroeders hebben een actie opgezet om af te komen van het overschot aan kaas.
Volledig scherm
PREMIUM
Broeder Isaac van Abdij Koningshoeven legt de kazen in bad. De trappistenbroeders hebben een actie opgezet om af te komen van het overschot aan kaas. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Kaaskoppen gezocht: in het klooster ligt nog 15.000 kilo te wachten

VIDEOBERKEL-ENSCHOT - Wat doe je met een kaasoverschot van 15.000 kilo? Met die vraag zaten de trappistenbroeders van Abdij Koningshoeven na de coronaperiode in de maag. Het antwoord is gevonden: cadeaupakketten verkopen voor het goede doel.

 1. Tilburgse zanger Patrick Dano is succesvol zonder door te breken: ‘Ik ben nog steeds een blijvertje’
  PREMIUM
  SERIE: VOLKSZANGERS

  Tilburgse zanger Patrick Dano is succesvol zonder door te breken: ‘Ik ben nog steeds een blijvertje’

  TILBURG - Het is een merkwaardig schemergebied waarin de Tilburgse zanger Patrick Dano (45) zich ophoudt. Je zou de status van Dano, in het dagelijkse leven Patrick Huijbregts geheten, het best kunnen omschrijven als succesvol zonder door te breken. ,,Ik ben nooit aan het zoeken geweest naar de top. Ik wilde gewoon leuke liedjes brengen. Je kunt wel ’n hit scoren, maar dat moet je dan ook telkens weer kunnen overtreffen, die druk wil ik niet.”
 2. Uitstel voor nieuwe watervelden MHC kan niet meer, ‘anders houdt een club met duizend leden op te bestaan’
  PREMIUM

  Uitstel voor nieuwe watervel­den MHC kan niet meer, ‘anders houdt een club met duizend leden op te bestaan’

  GOIRLE - De twee semi-watervelden van de hockeyers van MHC Goirle moeten vervangen worden. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad om ruim 1,5 miljoen euro vrij te maken om twee nieuwe watervelden en een zandveld aan te leggen. ,,Als dit nu niet gebeurt, dan betekent dat het einde van de hockey in Goirle. En dat is echt geen spierballentaal”, zegt voorzitter Dennis Schoormans van MHC.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.