Volledig scherm
Vrouwe Justitia. © ThinkStock

Kaatsheuvelnaar veroordeeld tot celstraf voor plegen van ontucht bij de Efteling

BREDA - De 72-jarige man die schennis pleegde bij de Efteling is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 99 dagen, waarvan 60 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Omdat de man al 39 dagen in voorarrest zat, hoeft hij niet terug de cel in. 

De rechtbank achtte bewezen dat de Kaatsheuvelnaar in juli 2015 zijn geslachtsdeel toonde aan een minderjarig meisje. Dat gebeurde onder het afdakje van een fietsenstalling bij de Efteling. Hij was dicht tegen het 13-jarig meisje aan gaan zitten terwijl zij druk bezig was met haar mobieltje. Toen ze na een tijdje merkte dat hij aan zijn kleding friemelde, zag ze dat hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek gehaald had. Vervolgens vroeg hij om haar hand. Het meisje rende daarop overstuur naar haar moeder, die in het park werkte.

De opgelegde celstraf is gelijk aan de eis van justitie. Het Openbaar Ministerie eiste daarnaast ook als bijzondere voorwaarde dat de man niet als enige volwassene in een ruimte mag zijn met kinderen jonger dan 16 jaar. Hier ging de rechtbank niet in mee. Naast het feit dat de Kaatsheuvelnaar lijdt aan een ernstige vorm van COPD, wat de kans op herhaling al klein maakt, lijkt deze voorwaarde niet of nauwelijks te controleren. Daardoor acht de rechtbank deze voorwaarde praktisch niet uitvoerbaar.

Bovendien moet de man een schadevergoeding van 250 euro betalen aan het slachtoffer.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.